Club Swan 36

ACI SAIL

“U dizajnu i izradi ClubSwan-a 36 sudjelovali su najkvalitetniji svjetski stručnjaci koji su sa velikom predanošću i fokusom nastojali stvoriti jedrilicu koju karakteriziraju nevjerojatno brz trup, izrađen prateći najnoviju tehnologiju, ali također i vrhunske upravljačke karakteristike u svim uvjetima.”

club swan 36

ClubSwan 36 nova je i inovativna jedrilica dužine 11m (36ft), visokih performansi, razvijena i proizvedena od strane finskog proizvođača luksuznih jedrilica – Nautor’s Club Swan Division. U sami proces izrade uloženo je cjelokupno iskustvo ovog finskog proizvođača i korištene su detaljne hidrodinamičke studije dizajnera Juana Kouyoumdjiana, a jedrilicu kao konačan proizvod krase bezvremenski i autentičan dizajn te vrhunske performanse.

Namijenjena je floti od 7 jedriličara, kako profesionalnih, tako i amatera.

ClubSwan 36 mogli bismo usporediti s visokobudžetnim sportskim automobilom. Omogućit će vam da doživite nevjerojatan i neponovljiv osjećaj jedrenja pri brzini od 20 čvorova, iskušavajući pritom same granice, ali u isto vrijeme osjećat ćete se apsolutno sigurni. Čak i ako niste profesionalni jedriličar, ova jedrilica izvući će iz vas ono najbolje i omogućiti vam postizanje nevjerojatnih performansi, čak i u pravoj utrci.

 

Kako bi se osigurala vrhunska struktura jedrilice, trup je izgrađen koristeći “ s-glass epoxy sandwich”, sa karbonskim ojačanjima na rešetki kobilice i poprečnim pregradama. Inovativna C-foil tehnologija stvorit će kombinaciju bočnih i vertikalnih sila povezanih s brzinom plovila i poprečnim kutom nagiba broda. Jedrenjem iznad 15 čvorova brzine C-foil stvara dodatni uzgon, što rezultira “skimmingom” ili “lebdenjem”.

 

ClubSwan 36 jedrilicu krasi moderan izgled palube, a sami dizajn koncipiran je uzimajući u obzir potrebe posade i iskoristivost same palube. Uz moderan dizajn, opremljenost palube je također prilagođena potrebama posade – njenom kretanju i pozicioniranju. Sve što je na palubi bilo viška i nepotrebno, izbačeno je, a ugrađeno samo neophodno. Paluba je opremljena sa sveukupno sedam Harkenovih vitala, od čega su dva za trim “pataraca”, dva za trim glavnog jedra i dva za trim floka i genakera. Sedmo vitlo postavljeno je u centralnoj poziciji, a koristi se za kontrolu C – ploče i podigača jedra.

 

Za postizanje najboljih performansi i maksimalne učinkovitosti, iznimno je bitna lokacija postavljanja vitala te njihov kut. Kako bi trimer glavnog jedra imao lak pristup, svi otvori za deflektor i priteg glavnog jedra postavljeni su na obje strane jedrilice. Kako bi paluba izgledala što čišća, a unutrašnji prostor ostao suh i zaštićen, iskorištena je ideja pomičnih panela.